لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی

مرجع معرفی انواع لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی

لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی

مرجع معرفی انواع لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی

تانک ازت چیست

تانک ازت که با نام های دیگر (تانک ازت مایع ، فلاسک ازت مایع ، فلاسک نیتروژن ، مخزن ازت ، مخزن نیتروژن و کانتینر ازت مایع) نیز یاد می شود


تانک ازت محفظه ای برای نگهداری ازت است ؛ از ازت مایع در موارد بسیاری می توان استفاده کرد . از آن به صورت متداولی در محیط های آزمایشگاهی و برودت شناسی استفاده می شود . افراد زیادی از آن حتی برای مصرف شخصی به عنوان یک یخچال استفاده می کنند . یک تانک ازت مایع برای نگه داشتن هر چیزی به صورت منجمد برای یک مدت طولانی ، یا به طور کلی به عنوان یک انتقال دهنده برای ازت مایع ، می تواند بسیار مفید باشد . شما هم چنین می توانید انتظار دیدن تانک ازت مایع در بیمارستان ها را داشته باشید . در حقیقت ، بیمارستان ها از آن ها اغلب اوقات استفاده می کنند . ازت مایع یک نگه دارنده ی برودتی برای بسیاری از مواد انسانی نظیر خون و نطفه است . هر بیمارستانی از تانک ازت مایع برای ذخیره سازی تخمک ها ، نطفه ، خون و حتی اعضای بدنی اهدا شده ، استفاده می کند . در حقیقت ، بیمارستان ممکن است بزرگترین مصرف کننده ی تانک های ازت مایع باشند .


علاوه بر یک تانک ازت مایع ، شما هم چنین می توانید خودروی ازت مایع و فریزر های ازت مایع را پیدا کنید . یک خودروی ازت مایع به سادگی خودرویی است که با مصرف ازت مایع کار می کند . در نتیجه ، ازت مایع به عنوان یک منبع انرژی قابل تجدید در نظر گرفته می شود در حالی که سوخت های فسیلی محدود هستند . خودرو های ازت مایع ممکن است چیزی باشند که در آینده به چشم بخورند. شما هم چنین می توانید فریزر های ازت مایع را در بیمارستان ها نیز ببینید . آن ها معمولا به همان منظوری به کار گرفته می شوند که از تانک ازت مایع استفاده می شود ، ولی دوباره برداشتن محتوا از آن ها آسان تر است . یک تانک ازت مایع ممکن است قفل هایی بر روی خود داشته باشد که بستن و باز کردن آن ها همیشه سخت باشد ، ولی انتقال آن ها آسان تر است چون اکثر آن ها به چرخ هایی مجهز می باشند . همان طور که اشاره شد ، یک فریزر ازت مایع که با نام فریزر آزمایشگاهی نیز شناخته می شود به منظور نگه داشتن مواد مهم در یک دمای ثابت است . گاهی اوقات ، در بیمارستان ها ، شما شاهد ترکیبی از فریزر ازت مایع و تانک ازت مایع هستید . شما متوجه خواهید شد که افراد زیادی مواد خود را در تانک های بسیار کوچکی قرار می دهند تا بتوانند در یک فریزر به صورت مرتب شده قرار دهند .


مخزن نیتروژن

از مخزن نیتروژن به عنوان محفظه ای برای نگهداری از نیتروژن مایع استفاده می شود. این تانک و یا در واقع محفظه عایق بوده که باعث می شود هیچ گونه موادی به داخل آن نفوذ نکند و همچنین تغییرات دمایی محیط اطراف بر نیتروژن داخل آن تاثیر نگذارد.تانک-ارزت

گاز نیتروژن یا N2 و یا همان ازت در دمای -196 و در فشار زیاد به حالت مایع تبدیل می شود. از نیتروژن در مصارف پزشکی کاربردهای گوناگونی دارد. به طور مثال : می توان برای سرد کردن موضعی پوست که حالتی مانند بی حسی را ایجاد می کند برای جدا کردن ضایعاتی پوستی استفاده نمود. این مخازن برای نگهداری نیتروژن مایع  با نسبت تبخیر پایین مناسب بوده همچنین  می توان از نیتروژن، آرگون و اکسیژن مایع نیز در این مخازن نگهداری نمود. در مصارف پزشکی جهت نگهداری نمونه های آزمایشگاهی و زیستی مورد استفاده قرار می گیرد.

تانک ازت در سایزهای 3 تا 65 لیتری در بازار موجود می باشد و برای مصارف مختلف در کارخانجات، آزمایشگاه ها و برخی صنایع مورد استفاده قرار می گیرد و بدنه آن از جنس آلومینیوم با عیار بسیار بالا می باشد به صورت دوجداره بوده که فضای بین دو جدار با خلاء پر شده است.

کاربرد نیتروژن مایع

•    در پزشکی برای سرد کردن موضعی پوست پیش از بیرون کشیدن زگیل یا بافتهای ناسالم بکار می‌رود.

•    چون نیتروژن از لحاظ شیمیایی بی‌اثر است، به‌عنوان ایجاد جو بی‌اثر مثلا در جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

•    نیتروژن مایع بدلیل برودت زیاد ، کاربرد وسیعی در تهیه مواد غذایی منجمد و حفاظت آنها در مواقع حمل و نقل دارد.

•    هر بیمارستانی از تانک ازت مایع برای ذخیره سازی تخمک ها، نطفه، خون و حتی اعضای بدنی اهدا شده، استفاده می کند. در حقیقت، بیمارستان ممکن است بزرگترین مصرف کننده ی مخزن های ازت مایع باشند.

•    “فریزر ازت مایع” که با نام فریزر آزمایشگاهی نیز شناخته می شود به منظور نگه داشتن مواد مهم در یک دمای ثابت است.

•    تعلیق، پاکسازی و سرمایش رآکتورها و تانکرها

•    سایش برودتی مواد پلاستیکی

•    انجماد خاک جهت تخته کوبی تونل‌های زیرزمینی

•    خنک سازی بتن

•    جایگزین گاز و بخار جهت انفجار‌ها و آتش سوزی‌ها

•    میعان حلال‌ها

•    انتقال اسپرم ها جهت تلقیح مصنوعی در دامداری ها

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد